Je bent hier : Home Schutting bouwen, welk materiaal?

Schutting bouwen, welk materiaal?

Een schutting is de ideale manier om jouw tuin van de omliggende tuinen af te scheiden. Schutting ENZO is de schuttingspecialist van Tilburg en omstreken. Bij ons heb je verschillende mogelijkheden als je een schutting gaat bouwen. Eén van de belangrijkste keuzes is van welk materiaal de schutting moet zijn. Schutting ENZO biedt een aantal mogelijkheden:

Houten schutting
Betonnen schutting
Schuttingen met hout en beton

Keuzes

Daarbij zijn er ook nog verschillende keuzes. Bijvoorbeeld een schutting geplaatst tussen betonnen palen of een schutting geplaatst op een betonnen fundering. Op deze pagina lees je de voor- en nadelen van elk soort materiaal.

Houten schutting

Een houten schutting is de meest gekozen optie in Nederland. Dat komt mede door de veelzijdigheid van het materiaal. Ga je voor een grenen, vuren, douglas of azobé? Iedere houtsoort heeft weer specifieke kwaliteiten, wat je eindeloos veel mogelijkheden geeft voor het plaatsen van een schutting. Het voordeel van een houten schutting is dat je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten met elk een eigen karakter. Daarnaast kies je uit schuttingdelen met 19, 21 of 23 planken, zodat je zelf bepaalt hoeveel doorkijk er is. De kosten van een houten schutting lopen aardig uiteen. Grenen is de goedkoopste houtsoort, azobé is robuuster, maar ook duurder. Bij hout is het belangrijk dat je de schutting goed onderhoudt, anders verliest het hout zijn kleur.

Betonnen schutting

Steeds vaker zie je betonnen schuttingen terug in tuinen. Het grote voordeel van een betonnen schutting is dat deze ontzettend robuust is. Het is stevig materiaal dat geluid en wind grotendeels tegenhoudt. Daarnaast heb je vrijwel geen onderhoud aan een betonnen schutting en gaat deze met gemak 40 jaar mee bij goede plaatsing. Wel is een betonnen schutting vaak duurder dan een houten variant.

Schutting met hout en beton

Bij Schutting ENZO plaatsen we steeds vaker een schutting met hout en beton. Deze combinatie geeft de uitstraling van een houten schutting met de stabiliteit van een betonnen schutting. Tussen de houten schuttingdelen worden betonnen palen geplaatst, die bijdragen aan de stevigheid en stabiliteit van de afscheiding. Je voorkomt hiermee schade bij een heftige storm en beperkt de gevolgen van verzakking. Een schutting met hout en beton biedt dezelfde mogelijkheden als een houten schutting, maar dan extra stevig.

Schutting plaatsen? Informeer naar de mogelijkheden

Schutting ENZO is jouw partner op het gebied van schuttingen in Tilburg en omgeving. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring en kunnen je perfect adviseren over de te kiezen schutting. Afhankelijk van jouw tuin en de ondergrond geven we een advies over het materiaal. Uiteraard horen we graag je wensen, zodat we gericht op zoek kunnen naar het beste materiaal voor jouw schutting. Dat kan hout zijn, beton of een combinatie van beide.

Wanneer je een schutting laat plaatsen, is de keuze van het materiaal belangrijk. Bij Schutting ENZO bieden we professionele schuttingen aan van hout, beton of een combinatie van beide.