Je bent hier : Home Hoeveel schuttingdelen voor mijn schutting?

Hoeveel schuttingdelen voor mijn schutting?

Wanneer je een schutting laat plaatsen, heb je vast nagedacht over het materiaal. Wil je een houten schutting, een betonnen schutting of een houtbetonschutting? En wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een houten schutting, welke houtsoort wil je dan gebruiken? Maar heb je ook nagedacht over het aantal schuttingdelen? Wanneer je een houten schutting laat plaatsen in Tilburg of omgeving, heb je de keus uit 19, 21 of 23 planken. Wat houdt dit in? Wat is het verschil? En wat zijn de gevolgen van de keus voor 19, 21 of 23 planken?

Hoe ziet mijn schuttingdeel eruit?

Elk houten schuttingdeel heeft een standaard maat van 180 centimeter breed. Of je nu kiest voor 19, 21 of 23 planken. Daarnaast heb je ook altijd twee horizontale planken, die het geheel bij elkaar houden. De verschillen treden op bij de verticale planken. Een 19-planksschutting heeft 17 verticaal geplaatste planken over de volledige breedte van 180 centimeter. Een 21-planksschutting heeft 19 verticale planken en een 23-planksschutting heeft 21 planken. Over een breedte van 180 centimeter is het verschil dus maximaal vier planken. Wat betekent dit voor jouw schutting?

Kort samengevat:
– 19 planken (17 verticaal en 2 horizontaal)
– 21 planken (19 verticaal en 2 horizontaal)
– 23 planken (21 verticaal en 2 horizontaal)

Een 19-planks schutting plaatsen

De meeste mensen kiezen voor een 21-planks schutting. Wel is er de mogelijkheid om een 19-planks schutting te laten plaatsen. Doordat er minder planken per lopende meter schutting worden geplaatst, heb je meer doorkijkruimte wanneer mensen langs de schutting lopen. Het geeft jouw schutting een meer open idee. Als je op zoek bent naar een tuinafscheiding met een open karakter, dan is een 19-planks schutting een goed idee. Houd er wel rekening mee dat het een schutting betreft die ook inkijk biedt naar je tuin van buitenaf.

Een 21-planks schutting plaatsen

De meest gekozen optie bij een houten schutting is de 21-planks variant. Je hebt het hier over 21 verticale planken per lopende meter schutting. Deze ideale tussenmaat is voor de meeste tuinen een goede keuze. Een 21-planks schutting biedt enige doorkijk, maar is niet zo open als een 19-planks schutting. Daarnaast is deze variant ook weer niet zo gesloten als een 23-planks schutting, waar je absoluut niet doorheen kunt kijken. Heb je nog niet echt nagedacht over het aantal verticale planken voor jouw schutting, dan adviseert Schutting ENZO altijd een 21-planks variant. Hierbij zit je namelijk altijd goed.

Een 23-planks schutting plaatsen

Ben je sterk gehecht aan privacy en wil je liever dat niemand van buitenaf jouw tuin in kan kijken? Kies dan voor een 23-planks schutting. Het gaat hier om een schutting met 21 verticale planken met lopende meter. Hierdoor is er vrijwel geen doorkijk mogelijk en is je privacy gegarandeerd. Wel kan een 23-planks schutting een wat opgesloten gevoel geven. Van buitenaf kan er immers niemand meer naar binnen kijken, maar dat betekent ook dat je zelf niet meer naar buiten kunt kijken. Informeer bij Schutting ENZO vrijblijvend naar de mogelijkheden en we voorzien je van passend advies.

Kies je voor een houten schutting in Tilburg of omstreken, dan moet je kiezen tussen 19, 21 of 23 schuttingdelen. Wat zijn de verschillen tussen deze schuttingen en wat betekent het voor je tuin?